top of page

Werner Anderson

Herbarium

Med sin samfunnsengasjerte tilnærming til kunsten, stiller Werner Andersons poetiske fotografier og filmer åpne spørsmål om forholdet mellom mennesket i naturen og om kollektive og individuelle måter å behandle fortiden på. Werner Anderson har blitt tildelt Honorable Mention i både i 2021 og 2023 av International Photography Awards for sin kunstfotoserie; Herbarium.

 

”Herbarium er en serie fotografier inspirert av min fars etterlatte skolebok med tørkede blomster sirlig limt inn, og insektkasser som jeg fikk fra en nedlagt skole, begge fra en gang på 1950-tallet.

 

Jeg kan huske fra da jeg selv var liten; at far alltid lot markblomster stå igjen når han slo gresset på gården. Insektene skulle også få sitt. Dette var helt naturlig for ham den gangen. I vår tid leser jeg mye om insektsdøden, og alle kan vi godt kjenne klimaendringene på kroppen.

Hva har vi mennesker gjort med naturen siden min far satt på skolebenken?”

Herbarium er skapt i Werners atelier på den tradisjonelle måten. Gjennom bruk av mangefarget lys, skyggespill, speil, damp, laser- og UV lys, skaper Werner et slags evig liv for lengst døde insekter og blomster. Werner er meget opptatt av kvaliteten på kunstpapiret som serien er presentert på.

 

De mindre formatene er trykket på naturlige papir laget av hamp, de større på bomullspapir.

Papirstørrelser, priser og opplag: 

15x20 kr.   980     1/100 stk.

21x30 kr. 1650     1/50 stk.

30x42 kr. 2750     1/30 stk.

42x59 kr  5900     1/10 stk.

Bestilling sendes til:  post@cameratene.no

 

bottom of page